Przez żołądek do serca, czyli "Włochy od kuchni" w KONKRETNEJ odsłonie!

Nadrzędna kategoria: II LO Kategoria: Aktualności II LO
Opublikowano

Jeżeli nasz poprzedni wpis nie poruszył w kimś czułej kulinarnej struny, to z pewnością niniejszy nie pozostawi obojętnym żadnego miłośnika klasycznej kuchni włoskiej.77032345 2556412037772133 4344594904370905088 n

Wegetarianie może tylko poczytają dla wzbogacenia zasobu słownictwa, ale wielbicielom schabowego zapewnimy mentalną pobudkę kubków smakowych.
Dwie potrawy regionalne: mediolańska wersja kotletów z kostką oraz pełne smaku, niegdyś jedzone rękoma ze wspólnej miski Pizzoccheri della Valtellina, polecają się Waszej pamięci.

Dla mniej zaawansowanych kucharzy, ale nie mniej wybrednych smakoszy polecamy tortellini w sosie pomidorowym.

So, what's cooking? ;-)

Pizzoccheri della Valtellina

Tortellini al sugo di pomodoro

Cotoletta alla Milanese